ponedeljek, 31. januar 2011

KAJ LAHKO STORITE PROTI CODEXU ALIMENTARIUS VI?

(Žal linki ne delujejo, zato prosim kopirajte vse naslove v iskalno vrstico svojega brskalnika. Hvala.)

Kaže, da je peticija na linku http://www.ipetitions.com/petition/joininghandsinhealth/#sign_petition vendarle legitimna. Čudi le, da jo je podpisalo tako malo ljudi. Kampanje AVAAZa imajo okoli 100.000 do 150.000 podpisnikov na dan, včasih tudi več. Pri ipetitions je odprla svojo peticijo tudi organizacija ANH – Alliance for Natural Health, ki se že več let bori za podobne zadeve, med drugim tudi s konkretnimi pravnimi ukrepi, kot so tožbe proti EU na sodišču.

Več o organizaciji in njenih dosežkih lahko preberete tule: http://www.anh-europe.org/about-us. Na tejle strani pa so zbrani linki do vseh njihovih kampanj, predlagam, da podpišete vsaj prve tri: http://www.anh-europe.org/campaigns-background

Njihovo peticijo proti nelegalnemu omejevanju dostopa do vitaminov pa lahko podpišete tu: http://www.ipetitions.com/petition/anh-vitaminrestrictions

Če je v vaši moči, prispevajte kakšen evro ali dva za financiranje njihovega dela. Menim, da so njihovi rezultati impresivni in da bo ta denar glede na njihove uspehe dobro naložen. Ta denar je naložba v vašo prihodnost in vaše zdravje..

KAJ ŠE LAHKO STORITE?

· Prosim, vzemite si s svojo družino pol ure časa in podpišite čimveč peticij na priloženih linkih. Seznanite se s problematiko. Ne gre samo za naravno zdravljenje in dostopnost zelišč, gre tudi za vašo svobodo izbire in svobodo odločanja o vašem telesu. Povejte naprej sosedom, prijateljem, sodelavcem, sorodnikom … da bo izvedelo (in podpisalo) čimveč ljudi.

· Če ste na Facebooku, se prijavite kot prijatelj na tole stran: http://www.facebook.com/group.php?gid=41203433950

· Podpišite peticijo STOP CODEX na spletni strani dr. Matthiasa Ratha: http://www.stopcodex.org/index.html

· Popdišete lahko še dve peticiji, za EU referendum za naravna zdravila in za EU, ki bo bolj upoštevala mnenje svojih državljanov:
http://www.eu-referendum.org/english/petitions/natural_remedies_info.html
http://www.eu-referendum.org/english/petitions/europe_for_the_people_info.html

· Tu je še link do peticije Consumers for Health Choice: http://www.consumersforhealthchoice.com/phpPETITION/

Pišete lahko predsedniku EU komisije, g. Joseju Manuelu Barrosu, in sicer prek tegale linka: http://ec.europa.eu/archives/commission_2004-2009/president/contact/mail/index_en.htm

Pišete lahko tudi g. Johnu Dalli-ju, članu EU komisije in vodji Direktorata za zdravje in potrošnike (Directorate General for Health and Consumers) cab-dalli-webpage@ec.europa.eu

Nekaj vzorčnih pisem v angleščini je priloženih. Uporabite lahko te predloge, jim kaj dodate ali napišete sploh čisto po svoje. Bodite kratki in vljudni.


Pišite slovenskim predstavnikom v EU parlamentu – tam so, da zastopajo VAS in vi jih tudi plačujete:
1. FAJON, Tanja - Group of the Progressive Alliance of Socialists and Democrats in the European Parliament tanja.fajon@europarl.europa.eu
2. JORDAN CIZELJ, Romana - Group of the European People's Party (Christian Democrats) > romana.jordancizelj@europarl.europa.eu
3. KACIN, Jelko - Group of the Alliance of Liberals and Democrats for Europe jelko.kacin@europarl.europa.eu
4. PETERLE, Alojz - Group of the European People's Party (Christian Democrats) > alojz.peterle@europarl.europa.eu
5. THALER, Zoran - Group of the Progressive Alliance of Socialists and Democrats in the European Parliament > zoran.thaler@europarl.europa.eu
6. VAJGL, Ivo - Group of the Alliance of Liberals and Democrats for Europe ivo.vajgl@europarl.europa.eu
7. ZVER, Milan - Group of the European People's Party (Christian Democrats) > milan.zver@europarl.europa.eu

Nekaj slovenskih e-naslovov, kamor tudi lahko naslovite svoje nestrinjanje:

Služba Vlade RS za razvoj in evropske zadeve: gp.svrez@gov.si
T: (01) 400 24 51, F: (01) 400 25 00

Minister za razvoj in evropske zadeve, mag. Mitja Gaspari: mitja.gaspari@gov.si
telefon: 01 400 1190, telefaks: 01 400 1191

Minister za zdravje, g. Dorijan Marušič, dr. med in dipl. ing. matem.: dorijan.marusic@gov.si
tel.: 01 478 60 01, fax: 01 478 60 58
Ministrstvo ima tudi en splošni e-mail, na katerega prav tako lahko pišete: gp.mz@gov.si

Državna sekretarka na ministrstvu iz prejšnjega odstavka - mag. Andreja Jerina: e-pošta: andreja.jerina@gov.si
telefon: 01 400 2450, telefaks: 01 400 2496

Evropski Parlament Informacijska Pisarna v Sloveniji: epljubljana@europarl.europa.eu
tel.: 01 252 88 30 , faks: 01 252 88 40

Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji, vodja Mihaela Zupančič: COMM-REP-LJU@ec.europa.eu
telefon: 01/252 88 00, faks: 01/425 20 85

© Zdravje PovejNaprej

--------------------------------------------------------------------------------

Poslano: Saturday, January 29, 2011 9:47 AM
Zadeva: PETICIJA PROTI PREPOVEDI ZDRAVLJENJA PO NARAVNI POTI V EU
Pomembnost: Visoka

V zadnjem času kroži veliko peticij. Najbrž ste katero podpisali tudi že sami. To je dobro, saj je znak, da se ljudje ne le osveščajo, ampak tudi organizirajo.

V januarju ste mi mnogi poslali tudi spodnjo peticijo proti prepovedi naravnih sredstev za zdravljenje - zelišč, zdravilnih rastlin, vitaminov, mineralov itd. Mnogi od vas niti ne verjamejo, da je kaj takega sploh mogoče. Kajti zelišča in zdravilne snovi rastejo na planetu že od samega začetka in so last nas vseh. So naše! Prav tako je naša pravica, da se sami odločamo o svojem telesu – kako ga bomo hranili in tudi kako ga bomo zdravili.

Toda grožnja Codexa Alimentariusa je še kako resnična in potrebno se ji je odločno upreti. Dokler ta zločinska sodrga, ki nas skuša omejevati in nam vzeti še tisto zadnje, kar nas ohranja pri življenju, ni prepovedala cigaret (saj z njimi mastno služijo), sladkorja, kemično obdelanih rastlinskih olj, polnih plastike, bele moke, klorirane vode, teflona in McDonaldsa, nam nimajo kaj prepovedovati kamilic, trpotca ali vitamina C. Zato vas pozivam, da se peticiji pridružite tudi vi. Če nam vzamejo zdravilne rastline, nam vzamejo tudi življenje. Poleg tega bo to zanje dokaz, da lahko pometajo z nami, kajti ta prepoved je preizkusni kamen – test, s katerim preverjajo, do kam si lahko upajo in v kolikšni meri se da z nami – ubogo rajo – manipulirati in pometati.

Pokažite jim, da se ne morejo upati niti za milimeter dlje. Da je bilo DOVOLJ. Vzeli so nam že dovolj pravic. Sedaj jih je treba najprej zaustaviti, potem pa si bomo pravice začeli jemati tudi nazaj. Ne nazadnje jih plačujemo MI.

To je besedilo prejetega maila. Prosim podpišite in posredujte naprej tudi vi: Z aprilom 2011 hoče EU prepovedati prodajo vitaminov, mineralov, alternativno zdravljenje z zelišči bo postalo kaznivo. S sprejetjem Codex Alimentarius nam hočejo odvzeti našo osnovno pravico do zdravja. Podpišite peticijo, potrebnih je 35 milijonov podpisov. Njihov cilj je, da bi farmacevtske družbe zavladale ljudem. Naravna zdravila bodo imela napise, da se jih ne sme zaužiti, stevia je ze tako ali tako prepovedana, kmalu bo še kamilica postala strupena.

Prosim, pošljIte to vsem znancem in prijateljem. Hvala! Link: http://www.ipetitions.com/petition/joininghandsinhealth/#sign_petition

ŠE DVE POMEMBNI INFORMACIJI – NE SPREGLEJTE:

1. Kdor se hoče bolje informirati o Codexu Alimentariusu – kaj to je, kako je do tega prišlo itd., lahko prebere članek na tejle povezavi:
http://www.natural-health-information-centre.com/codex-alimentarius.html

2. Pozor pred lažnimi peticijami! Zdelo se mi je nenavadno, da je v tej peticiji potrebnih 35 milijonov podpisov, medtem ko je sicer v EU peticijah navadno potrebno zbrati od 100.000 do en milijon podpisov. Nenavadno je tudi, da je ta peticija prišla anonimno, od neznane organizacije, ipetitions.com, ki doslej ni obstajala in se je prikladno pojavila ravno sedaj, ko vedo, da se bodo ljudje hoteli organizirati proti Codexu. Tretja nenavadna stvar je, da je bilo ob mojem podpisu te peticije pred nekaj tedni zbranih 53.000 podpisov, sedaj jih je pa komaj 80.000. Običajni tempo rasti števila podpisov pri tovrstnih peticijah je najmanj 100.000 podpisov na dan. Preverjeno! Zato obstaja sum, da je ta peticija morda lažna oz. da na njej brišejo podpise, da bi prikazali, da neke prave podpore tej peticiji ni. In če ljudje podpišejo tukaj, morda ne bodo podpisali kakšne druge, prave peticije z dobronamernim ozadjem, za katero stoji organizacija, ki bo resnično kaj dosegla.

Prosim naj vas to NE ODVRNE od podpisa. Vsekakor podpišite na gornjem linku od ipetitions, medtem pa preverjam zadevo pri AVAAZU in drugih organizacijah in vas v kratkem obvestim, kaj je na stvari in ali bi bilo dobro podpisati še kje drugje. .

© Zdravje PovejNaprej

1 komentar:

  1. Pozdravljen prijatelj moj.

    Tvoj blog je fenomenalen. Mislil sem da bi mi mogoče posredoval tvoj email ali pa ti jaz mojega, ker imam veliko vprašanj in upam, da ni ti odveč.

    Email: aleksio.balaneskovic@gmail.com

    Dijo

    OdgovoriIzbriši