četrtek, 29. januar 2009

Zgodba o jajčnikih ali kako sistem skrbi, da ne živimo predolgo ...


… saj bi se sicer naš bolehni pokojninski sklad sesul še hitreje.


Epidemiologinja dr. Linda Cook iz Centra za raziskavo raka Fred Hutchinson v Seattlu je opravila študijo na 313 ženskah z rakom jajčnikov in 422 ženskah brez njega. Ugotovila je, da imajo ženske, ki v vaginalnem predelu takoj po kopanju ali tuširanju uporabljajo talk, za 60 % povečano tveganje za rak jajčnikov. Tiste ženske, ki pa za intimno nego uporabljajo praškasta deodorantska pršila, pa imajo tveganje povečano za neverjetnih 90 %! Tudi dr. M. Steven Piver, direktor Instituta za prepečevanje raka v Buffalu, New York, piše, da je talk, ki se uporeblja na kondomih, diafragmah in je prisoten v mnogih milih in deodorantih, izjemno nevaren za jajčnike. Drobni, azbestu podobni delci talka namreč potujejo skozi maternični vrat in se nabirajo na notranjih stenah rodil, od koder počasi zastrupljajo jajčnike. Tudi za spolne partnerje teh žensk zadeva ni posebno zdrava.

Aluminij je pa tako ali tako ena najbolj strupenih kovin za telo - močno namreč poškoduje celice, ker se veže na fosfatne molekule v vaši DNK in RNK, s tem pa spremeni njuno kodo. Tako celice izgubijo "spomin" in s tem tudi sposobnost normalnega funkcioniranja. Zato so deodoranti za pazduhe tudi eni od povzročiteljev raka dojke. Odkar množično uporabljamo aluminijasto posodo za kuhanje, aluminijsko folijo za hrano itd., je aluminija v naših telesih že tako preveč. Najbolj tragično pa je to, da ga naše telo ni zmožno izločiti, zato se aluminij v telesu kopiči.


In kakšno povezavo ima to z našim pokojninskim skladom?


Pred približno 8 leti je v Sloveniji prek elektronske pošte krožilo opozorilo o nevarnosti deodorantov (zaradi talka, aluminija, kemičnih konzervansov itd.). Opozorilo je bilo resnično in popolnoma utemeljeno. Marsikateri ženski, ki bi mu prisluhnila, bi lahko rešilo življenje. Toda Institut za varovanje zdravja (IVZ) v osebi samovšečne zdravnice (ki očitno vse ve, ne da bi se kjerkoli kaj pozanimala) se je odločil javno nastopiti proti temu mailu in je objavil, da je to en sam lari-fari ter da so deodoranti "varni".


Zanimivo. In poučno. IVZ-ju se torej zdi potrebno uradno nastopati proti neuradnemu mailu, ki je opozarjal na resnične, dokazane nevarnosti, ne zdi pa se mu potrebno spremljati najnovejših znanstvenih študij in ugotovitev, s čimer bi opravljal svojo osnovno funkcijo - za katero ga plačujete - in varoval naše zdravje. Le v čigavem žepu - pardon, zelniku - neki je zrastla ta zamisel? (Pa ne le to. IVZ-ju se očitno zdi potrebno tudi nadzorovati vaše osebne maile …)


No, do tukaj je menda vse jasno. Sedaj se morate odločiti samo še, ali je IVZ


a) neumen

b) nesposoben
c) nepismen
d) ignorantski
e) skorumpiran
f) vse od naštetega

NIKOLI se ne zanašajte na sistem, še zlasti pa ne glede zdravja in hrane.


Lep pozdrav in obvezno povejte naprej.

Ni komentarjev:

Objavite komentar